ATM Ve Kiosk Otomasyonu

tarafından tarihinde yayınlandı

Bilişim ve yazılım teknolojileri sektöründeki çözüm ve üretici ortaklarımızdan Micro Focus ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ATM otomasyon projesi beğeni toplamaya devam ediyor.

Projede yer alan ATM Otomasyon çözümü ile operasyonların hızlı olması, çözümü kullanan şirketin BT ekibini kaynaklar açısından önemli bir yükten kurtarmayı amaçlıyor. Bu da çalışanların, şirkete ve müşterilerine fayda kazandıracak daha stratejik hedeflere odaklanmalarını sağlıyor.

Bu proje ile hedeflenen değerleri 3 ana başlık altında toplamak gerekirse:

  • Devreye alım
  • Yönetim
  • Güvenlik

Bugün hızla değişen dünyadaki ihtiyaçlarla birlikte (yeni kampanyalar, yeni uygulamalar vb. ), ATM yönetimi için de daha çevik olma gereksinimi doğdu.

Duosis ve Micro Focus iş ortaklığıyla birlikte çalışmaya başlayan bir müşterimiz, bu çözüm ile hem yeni kurulan ATM’lerin devreye alım süreçlerinde hem de var olan ATM’lere onay sürecinden geçtikten sonra ilgili paketleri göndermelerinde oldukça fayda kazandı.

Bu sayede regülasyonlara (COBIT,PCI-DSS vb.) uyumlu ve insan hatasını ortadan kaldıran bir çözüme sahip oldu.

ATM’ler farklı lokasyonlarda çalışan terminallerdir.

Buna bağlı olarak sunulan bu çözüm ile ATM yöneticilerinin ATM restart, dosya kopyalama ya da bir komut çalıştırma gibi operatif işlerini tek merkezden kolaylıkla yapmaları sağlandı. Aynı zamanda yöneticiler, bu çözüm ile ATM üzerinden anlık envanter bilgilerini görüntüleyebildikleri gibi merkezi konfigürasyon yönetimi veri tabanı (cmdb) ile de entegre ederek geriye dönük raporlayabildiler.  

Güvenlik, günümüz IT dünyasının en önemli ve güncel konusudur. Bu çözüm ile işletim sistemi bazında windows patch’lerini geçip raporlarken aynı zamanda PCI-DSS kontrolleri ile ATM’lerin uyumluluk durumlarını raporlayıp PCI-DSS uyumlu hale getirmektedirler.

Tüm bu başlıkları incelediğimizde müşterilerimiz yatırımların geri dönüşünde (ROI) yüksek bir kazanım elde etmektedirler.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir